Kørekort Kategori B – Kørekort til bil

Kørekort Kategori B – Kørekort til bil

Sådan foregår undervisningen til kategori b – kørekort til bil.

Vi har 8 gange teori. Du må lovligt have et fravær, hvor du selv skal læse stoffet igennem. Dette hedder hjemmestudie. Kørelæreren vil kontrollere at du har læst og forstået kapitlet.

Teorien ligger på forskellige ugedage for at hjælpe så mange som muligt. Jeg anbefaler at du køber en kode til kr. 350 som gælder i 4 mdr. Dette er som en teoribog, samt adgang til emnetest og et utal af teoriprøver. Du kan bruge din pc, ipad og tlf. til at øve på. Et kursus  i teori koster kr. 2900.

Efter teori nr 1 skal du på manøvrebane. I er 3 elever på bane og har hver jeres bil. Meningen med manøvrebanen er at du får en følelse af hvordan det er at betjene en bil. Det er vigtigt inden du skal ud i den rigtige trafik. Du er på bane i 3 timer, så der er masser af tid til at blive dus med bilen. Vi mødes på manøvrebanen som ligger på Amager (ved flyvergrillen). Prisen for kurset er kr. 2200. Pr. 1. januar er prisen kr. 2300.

Efter teori nr. 3 skal du begynde at køre på vej. Første gang kører du 2×45 min.

Efter teori nr. 4 skal du køre 1 gang 2×45 min

Efter teori nr. 5 skal du køre 2 gange 2×45 min

Efter teori nr. 6 skal du køre 2 gange 2×45 min

Efter teori nr. 7 skal du køre mørke kørsel

Efter teori nr. 8 må du gå til teoriprøve.

Du har den samme kørelærer gennem hele forløbet og kommer til praktisk prøve i den bil du har kørt i. Det er dit ansvar at få booket kørelektionerne med din kørelærer. En lektion á 45 minutter koster kr. 425 hos kørelærerne.  Beløbet kan betales over flere gange eller på en gang. Du skal minimum have 16 lektioner. Kørsel efter kl. 17 er der et tillæg på kr. 75 pr. lektion. Kørsel i weekend er der et tillæg på kr. 100 pr. lektion. Skulle du have ønske om at køre med mig må du gerne notere det i en sms. Prisen er pr. lektion kr. 500.

Pr. 1. januar 2022 er prisen hos kørelærerne kr. 450 pr. lektion

Pr. 1. januar 2022 er prisen hos mig til kr. 550 pr. lektion

Glatbane/køreteknisk anlæg skal gennemføres inden den praktiske prøve. Vi bruger igen SKA på Amager. Prisen er kr. 2700. Pr. 1. januar 2022 er prisen kr. 2800

Jeg underviser selv i teori. Som kørelærer og coach har jeg de værktøjer som gør at du kan føle dig tryg i undervisningen. At alle bliver hørt og at alle spørgsmål er velkomne. Vi ser en del billeder, hvor vi taler om hvordan du må køre, hvad du skal være særlig opmærksom på. Lære at lytte til hvilke informationer du får i starten af billedet og at du får set alt på billedet. Til selve teoriprøven vil du få vist 25 billeder. Ud af de 25 billeder må du max have 5 billeder med fejl i.

Efter teori 3 skal du begynde at køre. Det emne du er blevet undervist i, skal du nu ud køre. Dvs. vi starter med igangsætning, placering, hastighed, vognbaneskift, sammenfletning, vending og bakning. Sådan er hele forløbet. Først teori i nogle emner og derefter ud og køre de samme emner. Du vil opleve at teori og kørsel kan føles forskelligt. I teori står billederne stille. I bilen ændrer billedet sig hele tiden.

Efter teoriprøven er bestået og du har været på glatbane mangler du kun den praktiske del. Det er forskelligt, hvor mange kørelektioner du har brug for efter dit grund forløb. Husk det er vigtigt at følge sig tryg før du går til prøve. Husk kørekortet skal jo bruges bagefter, hvor du er alene i bilen.

Din teoriprøve gælder i normalt 1 år, men indtil videre er det 1 år og 6 mdr. pga corona.

Når man taler om grundforløbet og priser skal du betale for teori, manøvrebane, glatbane og 16 lektioner.

Comments are closed.