Kørekort Kategori B – Kørekort til bil

Sådan foregår undervisningen til kategori b – kørekort til bil.

Du vil modtage 29 lektioner i teori, 16 lektioner i kørsel på vej, 4 lektioner på lukket øvelsesplads (manøvrebane) samt 4 lektioner på køreteknisk anlæg (glatbane). Dette er et lovkrav.

Vi har 8 gange teori, som vil ligge på forskellige ugedage. Inden start anbefaler jeg at du køber en kode som gælder i 4 mdr. Koden giver adgang til en online teoribog, emnetest samt utal af teoriprøver. Koden kan bruges på din pc, ipad, iphone og android. Du må lovligt have et fravær, hvor du selv skal læse stoffet.  Dette hedder hjemmestudie. Kørelæreren vil senere kontrollere at du har læst og forstået kapitlet.

Efter teori 1 skal du på manøvrebane. I er 3 elever på bane og har hver jeres bil. Meningen med manøvrebanen er at du får en følelse af hvordan det er at betjene en bil. Det er vigtigt inden du skal ud i den rigtige trafik. Du er på bane i 3 timer, så der er masser af tid til at blive dus med bilen. Vi mødes på manøvrebanen som ligger på Amager (ved flyvergrillen).

Efter teori nr. 3 skal du begynde at køre på vej. Første gang kører du 2×45 min.

Efter teori nr. 4 skal du køre 1 gang 2×45 min

Efter teori nr. 5 skal du køre 2 gange 2×45 min

Efter teori nr. 6 skal du køre 2 gange 2×45 min

Efter teori nr. 7 skal du køre mørke kørsel

Efter teori nr. 8 må du gå til teoriprøve.

Jeg underviser selv i teori. Som kørelærer og coach har jeg de værktøjer som gør at du kan føle dig tryg i undervisningen. At alle bliver hørt og at alle spørgsmål er velkomne. Vi ser en del billeder, hvor vi taler om hvordan du må køre, hvad du skal være særlig opmærksom på. Lære at lytte til hvilke informationer du får i starten af billedet og at du får set alt på billedet.

Efter teori 3 skal du begynde at køre. Det emne du er blevet undervist i, skal du nu ud køre. Dvs. vi starter med igangsætning, placering, hastighed, vognbaneskift, sammenfletning, vending og bakning. Sådan er hele forløbet. Først teori i nogle emner, derefter ud og køre de samme emner. Du vil opleve at teori og kørsel kan føles forskelligt. I teori står billederne stille. I bilen ændrer billedet sig hele tiden.

FØRSTE AFTEN skal du medbringe: Pasfoto.

Du bedes selv tilmelde dig et første hjælps kursus (færdsels relateret), gerne inden start.

Efter teoriprøven er bestået skal du på glatbane. Du vil opleve at der vil blive brug for ekstra kørelektioner. Det er forskelligt, hvor mange kørelektioner du har brug for efter dit grund forløb. Husk det er vigtigt at følge sig tryg før du går til prøve. Husk kørekortet skal jo bruges bagefter, hvor du er alene i bilen.

Når man taler om grundforløbet og priser skal du betale for teori, manøvrebane, glatbane og 16 lektioner.

Se alle priser under info.

Comments are closed.